Huurmoord op Bertus Luske - 17-Augustus-2003

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Huurmoord op Bertus Luske - 17-Augustus-2003

Postby Führer » Thu May 05, 2011 9:42 pm

Archief-artikel. Geplaatst op 24-09-2003
Bertus%20Luske.jpg
Bertus Luske
Bertus%20Luske.jpg (2.26 KiB) Viewed 4875 times

Goed spoor na moord Bertus Lüske
De recherche verdenkt een groepje Nederlands sprekende mannen 'met een Noord-Afrikaans uiterlijk' van betrokkenheid bij de moord op vastgoedmagnaat Bertus Lüske. Zij hebben de dag voor de liquidatie openlijk gesproken over restaurant Frankendael aan de Middenweg, waar Lüske in de nacht van 16 op 17 augustus is doodgeschoten, en ze zijn gezien met auto's die vrijwel zeker dezelfde zijn als de twee wagens die bij de moord zijn gebruikt.

Dat maakten politie en justitie gisteravond bekend in tv-programma Opsporing Verzocht. Onder de twintig tips die de recherche sinds de uitzending heeft binnengekregen, zijn enkele bruikbare.

Met hun knullige optreden trokken de mannen de aandacht van hun omgeving. Ze zaten de dag voor de moord op het terras van café Het Monumentje aan de Westerstraat in de Jordaan. Eén van hen riep, tegen niemand in het bijzonder, ''Hé, café Frankendael, dat is toch op de Middenweg?'' Een ander in het gezelschap reageerde zeer gepikeerd op die vraag.

Kort daarop kwam een donkerblauwe Ford Galaxy (met kenteken 80-JF-TS) aanrijden met vlak daarachter een donkerkleurige Volkswagen Golf. De boze man stapte in, waarop de twee auto's wegreden richting de Marnixstraat.

Precies eenzelfde stel auto's is de volgende nacht gebruikt bij de moord op Lüske. Die vertrok rond half één bij restaurant Frankendael, dat zijn eigendom was en waar hij met zijn vrouw en dochter had gebarbecued.

Kort nadat Lüske en zijn vrouw in hun auto waren gestapt, stopte de Ford Galaxy vlak achter de auto. Eén man met een automatisch wapen stapte daar uit en vuurde door het raampje een kogelregen af op Lüske, die op de bijrijdersstoel zat.

Lüske stierf ter plekke.

De auto's reden met hoge snelheid weg. De Ford Galaxy met daarin de waarschijnlijke dader reed van de Middenweg rechtsaf de Kruislaan op, richting Duivendrecht. Daar sloeg de Ford linksaf de Molenkade op, waar de inzittenden overstapten in een witte Mitsubishi Spacewagon, nadat ze de Ford in brand hadden gestoken.

De Ford was in de nacht van 21 op 22 juli aan de Oosteinderweg in Aalsmeer gestolen, net als een pinpas waarmee in de Van Woustraat diezelfde nacht vergeefs is geprobeerd geld te pinnen.

Bron: http://www.uitkijk.net/algemeen.php?sub ... 20&ucat=1&
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1155
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron