Roofmoord op Huib Kroder - 9-Augustust-2007

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Roofmoord op Huib Kroder - 9-Augustust-2007

Postby Führer » Thu May 05, 2011 8:00 pm

De kinderrechter in Amsterdam heeft maandag een 16-jarige jongen veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechter achtte bewezen dat hij bij een gewelddadige overval op avondwinkel Car Check in Amstelveen de 62-jarige medewerker Huib Krooder om het leven heeft gebracht. De jongen is volgens het volwassenenstrafrecht berecht.

Volgens de rechter is de jongen verantwoordelijk voor doodslag. Hij zou zich willens en wetens hebben blootgesteld aan het risico dat door zijn handelen het slachtoffer zou komen te overlijden. „Die kans heeft hij bewust aanvaard.”

De jongen stak Krooder op 9 augustus vorig jaar tijdens een worsteling twee keer met een mes, een keer in de borststreek en in de rechterlong. Het slachtoffer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Het Openbaar Ministerie (OM) had zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Justitie wilde dat de jongen in aanmerking zou komen voor het volwassenenstrafrecht omdat de kans op herhaling groot is.

De kinderrechter onderkende dat en nam het oordeel van de deskundigen over, waaruit bleek dat behandeling voor jeugdigen onvoldoende is gezien de ernst van zijn persoonlijkheidsstoornis. De maximale tijd van zes jaar die hiervoor staat, vond de rechter niet genoeg. „Behandeling in een justitiële jeugdinrichting is een gepasseerd station.”

De jongen bleek een paar weken voordat het fatale incident gebeurde te zijn weggelopen tijdens verlof uit een jeugdinrichting waar hij verbleef wegens gedragsproblemen.

De celstraf viel lager uit dan de eis van het OM, gezien de jeugdige leeftijd van de jongen. Ook woog de rechtbank mee dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is en staat het belang van een snelle start van zijn behandeling voorop.

Overigens heeft het vonnis niet alleen betrekking op de dood van de avondwinkelier. De jongen werd ook veroordeeld voor twee andere berovingen, waarbij hij onder meer een eigenares van een kledingzaak had bestolen en vastgebonden en een supermarktmedewerker geld afhandig had gemaakt onder bedreiging van een vuurwapen.

De zaak tegen de 21-jarige medeverdachte van de overval is uitgesteld omdat het dossier tijdens de zitting van 25 maart niet compleet bleek. Het proces gaat verder op 28 mei, aldus het OM.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/3...__.html?p=12,1Zouo A., de moordenaar van Huib Krooder


Update 15.30 uur:

"Die jongen is overal slechter uitgekomen dan hij erin ging." Zegt de moeder van Zouo A., de 16-jarige jongen die avondwinkelier Huib Krooder in Amstelveen doodstak. De Telegraaf heeft een uitgebreid interview met haar. Zouo is door zijn moeder opgevoed. Ze heeft vier kinderen van vier verschillende vaders, met de andere drie gaat het goed. Alle jeugdinstellingen die er in Nederland zijn, heeft hij wel zo'n beetje gezien.
Het is gemakkelijk de hulpverleners de schuld te geven, na de moord wisten de politici weer niet hoe hoog ze van de toren moesten blazen, maar als er in een instelling (Glenn Mills) een agressieve amokmaker stevig wordt vastgehouden is de wereld te klein. Deze Zouo deed niet anders dan ontsnappen en zich aan de regels onttrekken, iedereen zag het fout gaan, maar Jeugdzorg en al die andere instellingen zijn met handen en voeten gebonden aan bizarre regeltjes die de politiek hen oplegt. Is ook prima, regels moeten er zijn, maar ga dan niet piepen als het misgaat

http://misdaadjournalist.web-log.nl/mis ... moord.html

Vonnis: 3 jaar voor 3 geweldadige roofovervallen en 1 moord met opzet.
Attachments
huib kroder.jpg
huib kroder
huib kroder.jpg (27.89 KiB) Viewed 3955 times
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1151
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron