Roofmoord op Russel Verbeek - 30-juni-2005

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Roofmoord op Russel Verbeek - 30-juni-2005

Postby Führer » Sun Feb 07, 2010 8:26 pm

'Overmoed werd Zoetermeerder fataal'

ZOETERMEER - Overmoed is Russel Verbeek uit Zoetermeer mogelijk fataal geworden toen hij in juni door twee Antilliaanse mannen in zijn flat werd overvallen.


Volgens de advocaat van hoofdverdachte Jose F. (32) had Verbeek vermoedelijk nog geleefd als hij F. de kans had gegeven de woning te ontvluchten.


Verbeek, een boom van een vent, voorkwam echter dat F. er tussenuit kon knijpen, waarna een dodelijke confrontatie volgde in het halletje.


F. en medeverdachte Sedney G. (29) hoopten tijdens de brute overval een groot aantal wietplantjes te stelen uit de flat aan het Zalkerbos. Ze drongen de woning op de achtste etage binnen door Verbeeks dochtertje (11) te volgen. Eenmaal binnen zetten ze het meisje een pistool op haar hoofd. Verbeeks vriendin en een andere aanwezige vrouw werden eveneens bedreigd en vluchtten naar het balkon.


Verbeek ontstak in woede toen de mannen schreeuwend en zwaaiend met een mes en een pistool in zijn woonkamer stonden. De Zoetermeerder pakte een vleesmes uit de keuken, waarna G. de woning uitrende. F. wilde er ook tussenuit knijpen, maar volgens zijn advocaat, S. van Berge Henegouwen, hield Verbeek hem tegen. ,,Mijn cliënt werd in het halletje klemgezet omdat Verbeek wilde weten door wie hij was getipt over zijn hennepkwekerij. F. had zijn pistool op Verbeeks middel gedrukt en schoot toen hij dacht dat hij zou worden gestoken. Terwijl het slachtoffer viel, heeft hij nog een keer gevuurd."


Het laatste schot trof Verbeek in zijn hoofd. Hij overleed later in het ziekenhuis. Verbeeks dochtertje werd door de moord op haar vader wees. Eerder verloor zij haar moeder aan een ziekte.


Een derde verdachte, een Nigeriaan die illegaal in Nederland verbleef, is inmiddels uitgezet. Hij zou het plan voor overval hebben bedacht. De rechtszaak wordt in februari voortgezet.

(Sander van der Werff)
09/12/05 20u04


Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/ar ... taal.dhtml
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1155
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron