Moord op Marcel Henneman 03-Mei-2008

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op Marcel Henneman 03-Mei-2008

Postby Führer » Thu Feb 04, 2010 4:39 pm

Image'Geesten' geven opdracht tot horrortocht Door Fred Soeteman
ALKMAAR - „Ze waren schuldig. ’t Was wraak”, is Arvin Y.’s verklaring voor het horrorscenario volgens welke hij zich vorig jaar met mes en pistool op zak moordend en verkrachtend door Alkmaar heeft bewogen.

Ondanks zijn voor een deel van de gruweldaden sterk verminderde toerekeningsvatbaarheid op grond van paranoïde schizofrenie eiste gisteren officier van justitie mevr. mr. M.G.C. Panhorst een gevangenisstraf van liefst 24 jaar. En daarbij ter extra beveiliging van de samenleving ter beschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. Want • het is onzeker dachte hoe groot de groep mensen is die de uit het Albanese Shkoder stammende keukenhulp nog meer rekent tot de „schuldigen” aan de verkrachting waarvan hij meent slachtoffer te zijn geweest.

Sindsdien, zo heeft Arvin (24) zelf geanalyseerd, is hij de controle over zichzelf kwijt en hebben „de geesten” het bij hem voor het zeggen, met hun stemmen die hem opdragen: „Verkrachten!”

Het verschrikkelijkste lot trof op zaterdag 3 mei vorig jaar echter niet een vrouw, maar de 43-jarige gediplomeerde beveiliger Marcel Henneman, die in de garage bij zijn woning in de Spanjaardstraat wat wilde gaan sleutelen aan zijn trots, een pas verworven zilvergrijze Mercedes.

Gepest

Arvin Y. was al maanden naar hem op zoek geweest, zei hij gisteren. Want ook in hem zag hij een van zijn verkrachters die behoorden tot een groep rond zijn gewezen baas, chef-kok S., die hem zo vaak had gepest. Hij zag hem nu bezig in de garage toen hij zijn hond uitliet. Hij bracht het beestje thuis en keerde terug: „Ik wilde met hem praten. En als hij slecht reageerde, zou ik schieten”, heeft Y. bekend. Het geladen pistool had hij steevast bij zich. „Ik zei: Ik heb gezien dat je me hebt verkracht. Hij zei: Ik niet. Het waren de anderen. Ik vroeg wie ’t waren. Hij zei: Je bent een klootzak en een viespeuk. Ik werd kwaad en ik schoot. Eerst in zijn buik. Toen in zijn hart. En toen hij was gevallen in zijn rug…”

De moordenaar heeft verklaard dat hij ook tijdens een vakantie in Albanië is verkracht door een paar neven. Onderzoek of, waar en wanneer dit geval óf dat in Alkmaar heeft plaatsgevonden, heeft geen enkele bevestiging opgeleverd. Voor officier van justitie mr. Panhorst is er geen twijfel: de gestoorde heeft zich op volstrekt willekeurige slachtoffers gericht.

Dat was ook mevr. Joyce, bij wie hij botweg in de auto stapte toen ze parkeergarage De Karperton uit wilde. Ze zou de volgende dag ceremoniemeester zijn op het huwelijksfeest van een schoonzusje. Maar nu kreeg ze een mes te zien, en klonk het bevel: „Rijden!” Op een landweg in Heerhugowaard vergreep Y. zich aan haar. Ze kon niet weg. Hij hield zijn hand op het slot van haar gordel. Hij misbruikte de vrouw eerst voorin en daarna nog op de achterbank. Joyces aangifte leidde tot Y.’s opsporing, waarna hij ook de moord bekende.

Nachtmerrie

Maar intussen had hij op 28 september in de Vermeerstraat een echtpaar de ultieme nachtmerrie laten beleven: toen zij terugkerend van een vrijgezellenfeest en met – eveneens – een trouwpartij in het verschiet, hun woning binnengingen drong Y. zich opeens naar binnen.

Alwéér een opdracht van „de geesten” en „het verkrachtingsgevoel.” De vrouw gilde. De man probeerde hem woedend eruit te werken. ’t Werd een worsteling. De vrouw wapperde vergeefs met bankbiljetten. „Wil je geld!?” Y. werkte de man tegen de grond, trapte hem vol in het gezicht en bond hem aan handen en enkels in het toilet. Mevrouw moest mee naar de slaapkamer boven waar hij dreigend met zijn mes haar broek uittrok en zich aan haar vergreep. „Ik ben moeder van twee kinderen!” riep ze nog wanhopig. Toen klonk gestommel.

Meneer had zich weten te bevrijden. Y. wilde ervandoor. Griste nog gauw een ring van haar vinger. Op de trap zorg hij voor een bloedbad toen hij meneer messteken toebracht in zijn hoofd.

Uitspraak: 3 november.


Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/5124 ... cht__.htmlVONNIS: 15 jaar en tbsHoger beroep OM in zaak 'Henneman'
Gepubliceerd op 11 november 2009, 18:12
Laatst bijgewerkt op 11 november 2009, 19:07
alkmaar -
Het openbaar ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen het vonnis tegen een 24-jarige Alkmaarse Albanees die wordt verdacht van de moord op Marcel Henneman, twee verkrachtingen en een poging tot doodslag.

De officier van justitie had voor deze feiten 24 jaar celstaf en tbs met dwangverpleging geëist. De rechtbank legde de verdachte op 3 november een aanzienlijk lagere straf op: 15 jaar en tbs met dwangverpleging.

Volgens de rechtbank is in een van de verkrachtingszaken geen sprake van een voltooide verkrachting maar van een poging tot verkrachting. Bovendien acht de rechtbank poging tot doodslag niet bewezen en sprak ze de verdachte daarvan vrij. Het OM is het daar niet mee eens en gaat in beroep.

De rechtbank achtte de 24-jarige man wel schuldig aan de moord op Henneman en de andere verkrachting, waarbij een vrouw vanuit parkeergarage Karperton in Alkmaar werd ontvoerd en verkracht.

Bron: http://www.nieuws.be/nieuws/Hoger_beroe ... 9d11d.aspx


Het Openbaar Ministerie in Alkmaar heeft dinsdag 24 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 24-jarige Arvin Y. Die wordt verdacht van de moord op Marcel Henneman, twee verkrachtingen en een poging tot doodslag.
Henneman werd op 3 mei 2008 in de garage van zijn woning aan de Spanjaardstraat in Alkmaar neergeschoten en overleed in het ziekenhuis. Het OM gaat uit van moord, dus met voorbedachten rade.

Op 12 september 2008 stapte Y. in een parkeergarage in Alkmaar bij een vrouw in de auto en dwong haar onder bedreiging van een mes naar Heerhugowaard te rijden. Daar verkrachtte hij haar meermalen.

Enkele weken later, op 28 september, is de verdachte een woning in Alkmaar binnengedrongen. Daar bedreigde hij de man des huizes met een mes, mishandelde hem, bond hem vast en legde hem in het toilet. Vervolgens heeft hij zich aan de vrouw vergrepen. Toen de echtgenoot zich had weten te bevrijden en zijn vrouw te hulp wilde schieten werd hij meermalen met het mes gestoken. De mishandeling en messteken kwalificeert het OM als poging tot doodslag. De verdachte is er vervolgens met enkele goederen vandoor gegaan.

Beelden van de verdachte, die zijn gemaakt in de parkeergarage, werden in de media getoond, waarna hij op 15 oktober 2008 werd aangehouden. Bij een doorzoeking in zijn huis werden de gestolen goederen gevonden. Verdachte Y. heeft de verkrachting op 12 september en de moord op 3 mei bekend. Ook heeft hij bekend dat hij op 28 september de woning is binnengedrongen. Hij ontkent echter de vrouw te hebben verkracht. Wel erkent hij dat hij haar heeft gedwongen seksuele handelingen te verrichten.

Het OM heeft in zijn eis rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van Y. De verdachte heeft verklaard dat hij tweemaal is verkracht, waarvan eenmaal in december 2007 door een groep mannen. Henneman zou een van hen zijn. De vrouwen zou hij hebben verkracht omdat hem hetzelfde zou zijn overkomen. Uit onderzoek is niet vast komen te staan dat Y. daadwerkelijk is verkracht en of Henneman daarbij betrokken zou zijn geweest. Mogelijk is de verkrachting alleen in zijn beleving gebeurd.

Verder heeft het OM onder meer rekening gehouden met aanzienlijk recidivegevaar. Het is immers niet duidelijk hoe groot de groep vermeende verkrachters is geweest en hoeveel potentiële slachtoffers er dus zijn.

De rechtbank Alkmaar doet over twee weken uitspraak.

Bron: nieuwsbank.nl

Bron: http://www.business-nieuws.nl/2009/10/2 ... -doodslag/
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1151
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron