Moord op Johnny Verkerk 5-April-1998

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op Johnny Verkerk 5-April-1998

Postby Führer » Sun Jan 03, 2010 3:43 pm

Imagevrijdag 9 oktober 2009, 12:55 uur
Johnny VerkerkOp 5 april 1998 wordt in de Maarsseveense-vaart tussen Tienhoven en Maarssen het stoffelijk overschot aangetroffen van de 16-jarige Johnny Verkerk uit Maarssen.

Johnny was op zaterdag 4 april 1998 voor het laatst gezien, nadat hij rond 23.30 uur bij zijn vriend in Maarssen wegging om op zijn brommer naar huis te rijden. Overigens had deze brommer geen licht en zat het stuur enigszins los.

Het blijkt al snel dat Johnny Verkerk het slachtoffer is geworden van een mysterieus verkeersongeval. De politie hoort dat Johnny Verkerk die fatale nacht een aanrijding heeft gehad met een andere weggebruiker, de dan 17-jarige Khalid D. uit Maarssen. Bij de aanrijding zouden ook zeven vrienden van Khalid aanwezig zijn geweest.

De vraag rijst waarom deze mensen na de aanrijding de politie niet gebeld hebben en zich ook later niet hebben gemeld. Zeker, als uit sectie op het stoffelijk overschot van Johnny blijkt dat Johnny waarschijnlijk nog even heeft geleefd, nadat hij door de botsing het water was ingeslingerd. Waarom is er geen hulp voor hem gehaald?

De politie besluit Khalid op te zoeken en ziet dan dat de jongen met zijn been in het gips zit en er grote schade is aan de voorzijde van zijn scooter. Khalid wordt meegenomen naar het bureau.

Het blijkt dat Khalid die nacht zonder toestemming van zijn ouders op stap is gegaan en op een onverzekerde scooter heeft gereden, zonder verlichting en met een vals framenummer. De remmen van het voertuig werkten bovendien levensgevaarlijk slecht. Tot overmaat van ramp had Khalid niet een maar twee personen achterop zitten.

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2009, 16:29 uur
vrijdag 9 oktober 2009, 12:55 uur
Johnny VerkerkKhalid ontkent tegenover de politie niet dat hij een aanrijding heeft gehad. Hij zegt echter in de veronderstelling te zijn geweest dat hij tegen een liggende brommer is aangereden, die onbemand op het fietspad lag. Van Johnny Verkerk heeft hij niets gezien of gehoord, zo bezweert hij.

Uiteraard besluit de politie ook de vrienden van Khalid te horen, die ook bij het ongeval aanwezig waren. Een aantal van hen reed ook op onverzekerde voertuigen en was al eens eerder met de politie in aanraking geweest. Maar ook zij bezweren Johnny Verkerk niet te hebben gezien.

Toch zijn er veel aanwijzingen dat de jongeren niet de waarheid vertellen. De jongens leggen namelijk sterk wisselende, tegenstrijdige en soms zelfs regelrecht leugenachtige verklaringen af. Het lijkt er ook op alsof ze later hun verklaringen op elkaar hebben geprobeerd af te stemmen.

De politie besluit Khalid en de zeven anderen daarom nog maar eens stevig aan de tand te voelen. Dan blijkt dat drie van de zeven, Tarik D., Tarik B. en Mohammed B., die fatale nacht zelfs nog in het water hebben gekeken en hoogstwaarschijnlijk Johnny Verkerk hebben zien liggen. Maar ze hebben helemaal niets gedaan om hem uit het water te trekken en hem te helpen. Over het waarom niet zegt Tarik D.: ,,Ik twijfelde en had die dag net nieuwe schoenen en een nieuwe broek.”

Dat Khalid en zijn vrienden niet helemaal de waarheid spreken wordt nog bevestigd door technisch onderzoek naar zowel Khalid’s scooter als naar Johnny’s brommer. DNA-sporen op de scooter van Khalid blijken overeen te komen met het DNA van Johnny Verkerk, waarmee dus zo goed als vast komt te staan dat Johnny ten tijde van het ongeluk weldegelijk zijn brommer bestuurde en de brommer dus helemaal niet op de grond lag, zoals Khalid en zijn vrienden beweren.

Ook een reconstructie van de aanrijding wijst uit dat de brommer van Johnny Verkerk ten tijde van de aanrijding in verticale stand stond.Khalid D. moest voor de kinderrechter in Utrecht verschijnen voor dood door schuld in het verkeer, dan wel gevaarlijk rijgedrag. Maar de rechtbank vond dat er onvoldoende onderzoek is verricht in de zaak en verwees de zaak terug naar de rechter-commissaris.

Justitie besloot aanvankelijk de zeven jongeren die erbij waren helemaal niet te vervolgen. Maar de ouders van Johnny Verkerk lieten het hier niet bij zitten en dienden een klacht in. Met gevolg dat drie van de zeven alsnog vervolgd worden voor het nalaten hulp te verlenen aan iemand in levensgevaar. Het gaat hier om de drie jongeren die in het water hebben gekeken en hoogstwaarschijnlijk Johnny Verkerk hebben gezien.

Op vrijdag 12 oktober 2001 wordt Khalid D. voor ‘dood door schuld’ veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Tegen hem was negen maanden onvoorwaardelijke celstraf geeist. Ook kreeg D. een rijontzegging voor de duur van twee jaar opgelegd.
Image
De rechtbank achtte onomstotelijk bewezen dat Khalid D. Johnny Verkerk heeft aangereden en hem aan zijn lot heeft overgelaten. Zowel Khalid als het openbaar ministerie zijn in hoger beroep gegaan.De drie medeverdachten van Khalid D. moesten terecht staan voor het nalaten hulp te verlenen aan iemand in levensgevaar.

Op dinsdag 15 januari 2002 werden zij hiervan door de rechtbank vrijgesproken. Dit naar aanleiding van een verklaring van een patholoog-anatoom voor de rechter-commissaris. Deze had geconcludeerd dat Johnny op het moment van de komst van de jongeren al overleden was en de jongeren daarom feitelijk geen hulp meer konden verlenen.

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2009, 16:29 uur


Bron: http://www.peterrdevries.nl/dossier/johnnyverkerk/
VONNIS: Daders werden vrijgesproken.
Vreemd hoor mij werd al vanaf mijn kinderjaren geleerd dat je nooit met een onverzekerd voertuig moet gaan rijden, ant als je dan een ongeluk maakt zit je de rest van je leven vast of moet je de rest van je leven betalen.

User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1151
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron