6 Voudige moord door Cevdet Yilmaz 5-April-1983

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

6 Voudige moord door Cevdet Yilmaz 5-April-1983

Postby Führer » Thu Dec 24, 2009 2:27 pm

ImageCevdet Yılmaz
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Café 't Koetsiertje was gevestigd in het meest rechtse gebouw, hoek Van Leeuwenhoeksingel - Houttuinen. De gebouwen staan nu leeg, en zullen gesloopt worden voor de spoortunnel Delft. [1]Cevdet Yılmaz, bijgenaamd Ted de Turk [bron?](1956) is een Nederlands crimineel die verantwoordelijk is voor een zesvoudige moord in café 't Koetsiertje te Delft. De motieven van Yılmaz zijn tot op heden onopgehelderd.

[bewerken] De moord
Café 't Koetsiertje werd gerund door Hans de Hoog, het café stond bekend als een gelegenheid waar vooral jongens van de straat kwamen die meer van een partijtje knokken hielden dan van een borreltje.

't Koetsiertje lag aan het stationsplein van Delft en pal tegenover het, thans gesloopte, politiebureau. Het café zou verkocht worden, op 5 april 1983 was de potentiële koper op cafébezoek: bloemenkoopman Gerard Sneekes, zijn vrouw Tonie en dochter Carmen (12). Kwart voor negen in de avond krijgt de politie een telefoontje binnen: "Er wordt geschoten in 't Koetsiertje". Toen de Delftse politie daar arriveerde, bleken er van de 18 cafébezoekers zes dood en vier zwaargewond. De doden waren: Ton Smits, Wim van Baarle, Jan van Drongelen, Wim Janssen, Tonie Sneekes en Carmen Sneekes. De overlevenden wisten te melden dat een man van Turkse afkomst dit gedaan had.

Een paar dagen later wordt Cevdet Yılmaz gearresteerd. Hij is een onwaarschijnlijke verdachte, omdat de politie in eerste instantie dacht naar een notoire amokmaker op zoek te moeten, een beeld waar Yılmaz niet aan voldeed. Hij had een opleiding genoten, stond als intellectueel te boek en was redacteur van een Nederlandse krant. Ook had hij zich netjes aangemeld bij de vreemdelingendienst.

Volgens overlevenden zou Yılmaz het aan de stok hebben gekregen met Ton Smits. Yılmaz was net tot Nederlander genaturaliseerd, Ton Smits zou tegen hem gezegd hebben: "Je mag dan wel een Nederlands paspoort hebben, je bent en blijft een kanker-Turk".[2] Vervolgens zou hij in het gezicht van Yılmaz hebben geslagen waardoor Yılmaz op de grond viel. Andere stamgasten zouden Yılmaz hebben uitgelachen. Yılmaz zou daarop met een rood gezicht het café hebben verlaten, om twaalf minuten later terug te komen en het vuur te openen. In totaal schoot Yılmaz twaalf kogels af, waarvan tien raak. Hiervoor nam hij een halve minuut de tijd, om vervolgens rustig het café te verlaten.[3] De kranten publiceerden later ook dat Yılmaz en Ton Smits ruzie hadden om een vrouw, maar dat verklaart niet dat Yılmaz ook de overige gasten onder vuur nam.

[bewerken] De veroordeling
In maart 1984 probeerden Yılmaz en zijn advocaat de rechtbank op grond van geestesziekte een veroordeling tot TBS gedaan te krijgen. Volgens zijn advocaat schoot Yılmaz als een dolle hond in het café rond. Dat strookt echter niet met het feit dat er maar weinig kogelgaten zijn gevonden. De rechter is het echter eens met de officier van justitie, die beweert dat Yılmaz rustig, kalm en berekenend op alle cafébezoekers heeft geschoten; "Dit lijkt meer op een executie dan op een dollemansgevecht". Tot aan de Hoge Raad aan toe wordt Cevdet Yılmaz tot levenslang veroordeeld.

Tot 2001 zat Yılmaz zijn straf uit in de penitentiaire inrichting de IJssel in Krimpen aan den IJssel, en wil niet praten over zijn daden. Sinds 2001 zit Yilmaz in de Utrechts v/d Hoeve TBS kliniek. Yılmaz kwam in augustus 2009 in opspraak omdat zijn inrichting hem regelmatig verlof gaf, en hij tijdens die verloven een gezin heeft gesticht. [4]


Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cevdet_Y%C4%B1lmaz
VONNIS: Levenslang maar hoertje Albayrak geeft deze gestoorde massa moordenaar verlof.Omstreden verlof moordenaar is tegen te houden

Cevdet Yilmaz. FOTO ANP
DEN HAAG - Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie heeft op papier een mogelijkheid om te voorkomen dat de zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz nogmaals met verlof gaat.

Omdat Yilmaz wordt behandeld als een tbs-patiënt, moet een adviescollege aangeven of hij met verlof mag. Albayrak neemt vervolgens het uiteindelijke besluit of hij naar buiten kan.
Dat blijkt uit antwoorden die de staatssecretaris maandag heeft gegeven op Tweede Kamervragen over het verlof van Yilmaz, die in 1983 zes mensen doodschoot in een café in Delft. Besluit het adviescollege dat Yilmaz beter niet met verlof kan gaan, dan moet Albayrak die aanbeveling overnemen. Maar een positief verlofadvies mag ze formeel naast zich neerleggen.

In augustus ontstond opschudding toen bekend werd dat Yilmaz, die tot levenslang is veroordeeld, diverse keren op begeleid verlof is geweest. Dat kon gebeuren omdat hij sinds 2001 wordt behandeld in een tbs-kliniek vanwege psychiatrische problemen. Afgesproken werd toen dat Yilmaz net als gewone tbs'ers ook met verlof zou kunnen.

Toen in 2007 nieuwe regels van kracht werden die voorschrijven dat tot levenslang veroordeelden niet met verlof mogen, besloot het ministerie van Justitie dat ook Yilmaz niet meer naar buiten mocht. De Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) stak daar echter een stokje voor. Tegen die uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Albayrak herhaalt in haar brief aan de Tweede Kamer dat ze vindt dat ,,levenslanggestraften geen verlof verleend zou mogen worden''. Ze meldt dat Yilmaz in Nederland de enige veroordeelde met levenslang is die recht heeft op verlof. Er zijn nog wel twee andere tot levenslang veroordeelden die in een tbs-kliniek zitten, maar zij mogen niet met verlof.

Omdat de zaak-Yilmaz uniek is, voelt de staatssecretaris er niet voor zijn verlof onmogelijk te maken door middel van een spoedwet, zoals PVV-Kamerlid Raymond de Roon had gevraagd. Ze wil de bestaande procedure volgen, waarbij nu eerst het Adviescollege verloftoetsing tbs met een aanbeveling moet komen.

De adviseurs concludeerden in september 2008 dat Yilmaz met verlof kan gaan, maar tekenden daarbij aan dat er geen slachtofferonderzoek is gedaan. Dat onderzoek is alsnog ingesteld en wordt momenteel afgerond. Albayrak zal de verlofaanvraag van Yilmaz dit najaar opnieuw voorleggen aan het adviescollege. Daarna neemt ze een besluit. (ANP)
05/10/09 21u31


Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/ ... uden.dhtml
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1155
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron