-- Moord op journalist Henk van den Berg 18-Februari-2001

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

-- Moord op journalist Henk van den Berg 18-Februari-2001

Postby Führer » Thu Dec 17, 2009 9:18 pm

Het ging hen niet om de man maar om zijn auto
Het ging hen niet om de man maar om zijn auto

ZUTPHEN - ,,Waarom, waarom?'', waren de laatste woorden van chef-redacteur Henk van den Berg van het Puttens Nieuwsblad, voordat hij in de nacht van 17 op 18 februari op beestachtige wijze werd vermoord. Het even simpele als verbijsterende antwoord op die vraag kwam gisteren in de rechtszaal in Zutphen waar de drie verdachten terechtstonden.

printstuur artikel door
Twee Algerijnse en een Marokkaanse crimineel stuitten bij hun 'jacht op auto's en geld', zoals officier mr. A. Zuil het uitdrukte, bij toeval op de 54-jarige journalist, die op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. De drie, die onder valse voorwendselen asiel hadden gevraagd, en tijdelijk waren ondergebracht in het tentenkamp in Ermelo, wachtten hun willekeurige slachtoffer buiten op. De eerste de beste automobilist die zijn auto stilzette op strand Horst bij parkeerplaats Riebroek, zo luidde het plan van de Noord-Afrikanen, zou met geweld van zijn voertuig worden beroofd. Stokken had het drietal daartoe al klaargelegd.

,,Van den Berg heeft verschrikkelijke pech gehad'', concludeerde rechtbankvoorzitter mr. J. de Bie. ,,Het had ieder ander kunnen overkomen.'' Dat was niet helemaal conform de waarheid. De plek waar Van den Berg aan zijn einde kwam, staat alom bekend als een ontmoetingsplaats voor homo's. Die kant van hem kwam pas aan het licht toen zijn ontzielde lichaam in het Wolderwijd werd gevonden, een half etmaal nadat zijn schedel was ingeslagen. Dat hij homoseksueel was, had Henk van den Berg nooit wereldkundig gemaakt.

De geboren Ermeloër was een bekende persoonlijkheid op de Veluwe: lid van de zendingskerk in Ermelo, toegewijd bestuurs- en erelid van voetbalclub Door Ver eniging Sterk, fervent golfliefhebber, maar bovenal de chroniqueur van Putten, voor wie geen nieuws te klein was. 'Absurd dat Henk zelf nieuws werd', stelden zijn collega's bitter vast tijdens de begrafenis.

Ook zijn belagers kenden Van den Berg. Twee van hen prostitueerden zich regelmatig in de omgeving van asielzoekersopvang. In die februarinacht was hij met zijn auto naar de ontmoetingsplek gekomen voor seks. Juist toen hij de eerste seksuele handelingen verrichtte, werd hij pijnlijk getroffen door zijn Algerijnse 'maatje'. Vele klappen en schoppen, ook van de toegesnelde mededaders, die onder invloed van drugs en alcohol waren, volgden. 'Uitwendig letsel op het hoofd' is de doodsoorzaak, meldde het sectierapport.

Dat het slachtoffer later in het water gegooid werd -'in de hoop dat hij zou wegdrijven', zoals een verdachte na zijn aanhouding verklaarde- was voor diens dood niet meer van belang.

Dat de daders konden worden opgespoord, ondanks hun veelvuldig gebruik van aliassen, was volgens de officier te danken aan de volhardendheid van het rechercheteam, dat ten slotte achter de ware identiteit van het drietal wist te komen. De drie konden in België worden ingerekend. Een had zich -onder zijn zoveelste valse naam- gemeld bij de Brusselse vreemdelingendienst, de andere twee liepen tegen de lamp na een winkeldiefstal in Luik.

Hoewel ze ter zitting enige blijk van spijt gaven, verweet de officier hen vooral 'koelbloedigheid' en 'respectloosheid.' Als dieptepunt beschouwde mr. Zuil de foto die ze hadden gemaakt met het toestel van Henk van den Berg, waarop een van de verdachten triomfantelijk stond afgebeeld met de lederen voetbal die hij in de auto van de journalist had gevonden.

Moord achtte ze weliswaar niet bewezen -'het doel van de drie was niet het doden van de automobilist maar het stelen van de auto'- maar een gevangenisstraf van vijftien jaar voor elk van de verdachten vindt ze op zijn plaats.

Uitspraak over twee weken.Bron: http://www.trouw.nl/krantenarchief/2001 ... _auto.html

http://www.aandachtdoetspreken.nl/slach ... 20Berg.asp
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1151
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron