Moord op invalide buurman Tonnie Bartels 15-Januari-2001

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Moord op invalide buurman Tonnie Bartels 15-Januari-2001

Postby Führer » Thu Dec 17, 2009 5:40 pm

Moord
COLUMN, Martin Bril op 30 maart '05, 00:00, bijgewerkt 7 april 2009 17:25

Vier jaar geleden werd in Twello Tonnie Bartels vermoord. Als vermoedelijke dader werd een Turkse buurjongen gearresteerd, Ersin M., maar de politie kreeg het bewijs niet rond, en de verdachte kwam weer op vrije voeten. Twee maanden geleden werd hij opnieuw gearresteerd en gisteren verscheen hij voor de rechtbank in Zutphen: een slungelige jongen, begin twintig, met nogal woest, lang haar, een sikje, een snorretje, een trainingsjack, gympen, Kappa-sokken, handen in de zakken.

Een van de eerste dingen die de rechtbank hem vroeg was of hij nog steeds niets wilde verklaren. Vanaf het begin in 2001 heeft hij gezwegen. 'Nee', antwoordde hij nukkig.

"Cliënt zegt nee', preciseerde advocaat David Moszkowicz, de oudere broer van de beroemde Bram, 'maar hij bedoelt dat hij zich beroept op zijn zwijgrecht. Ik zeg het maar even.'

De rechtbank nam hier notie van.

Tonnie Bartels werd op een koude avond in januari neergestoken op het pad achter het huis van zijn moeder. Hij was deels invalide, hij liep mank. Hij kon nog naar huis vluchten, maar stierf in zijn moeders armen. Zijn laatste woorden waren 'Die Turk heeft me gestoken'. Wie hij daarmee bedoelde, was duidelijk - Ersin, met wie de buurt al vaker moeilijkheden had gehad.

Ersin werd aangehouden.

Er werd uitgebreid gezocht naar het mes waarmee Tonnie 22 keer was gestoken, maar het werd niet gevonden. Wel trof de politie op de schoen van de verdachte een bloedvlek. Maar onderzoek wees uit dat dat bloed niet afkomstig was van Tonnie, en ook niet van Ersin zelf.

Er waren ook getuigenverklaringen, vooral van 10-jarige jochies die een onbekende man op de bewuste avond vlakbij de woning van Tonnie in de deuropening van een electriciteitshuisje hadden zien rondhangen, rokend en kauwgum kauwend - en één keer zelfs een sprintje trekkend naar de plaats waar Tonnie zou worden neergestoken. Kauwgum en sigarettenpeuk werden door de politie gevonden, maar het bijbehorende DNA was niet van Ersin, van wie op dezelfde plek wél een andere peuk werd gevonden, niet echt veelbetekenend, want net als anderen hing ook hij wel vaker rokend bij dat huisje rond.

Vier jaar later herinnert een van de 10-jarigen van toen, Raymond, zich dat het toch Ersin was die daar die avond in de deuropening van het huisje stond. Hij zag hem zelfs richting de plaats delict hollen, met iets glimmends in zijn hand, en hij hoorde kort daarop ijselijk gegil. Destijds was Raymond ontzettend bang voor Ersin, daarom durfde hij niets te zeggen, maar nu had hij opnieuw met de politie gepraat.

David Moszkowicz deed zijn best te verhinderen dat deze nieuwe verklaring tot een volledige strafzaak tegen zijn client zou leiden. Hij wilde dat hij meteen uit voorlopige hechtenis werd ontslagen. In een razendsnel betoog wierp hij zijn bezwaren op, waarbij vooral de sigarettenpeuken, de kauwgum en het bloedspoor voorbij kwamen, maar ook allerlei uitspraken die Raymond en zijn vriendjes vier jaar geleden hadden gedaan en die haaks op de nieuwe verklaring stonden. Maar vergeefs. De rechtbank willigde het verzoek van het OM tot een schouwing ter plekke in, gelastte dat de verdachte in hechtenis moest blijven en bepaalde dat de rechter-commisaris Raymond moest horen.

'Tsja', zei Moszkowicz na afloop, 'ik ben blij dat ik de rechter niet ben in deze zaak. Misschien dat ze met heel veel moeite een klein bewijsje vinden, maar wettig en overtuigend...' Hij keek veelbetekenend naar het plafond.


Bron: http://www.volkskrant.nl/archief_gratis ... .ece/MoordVONNIS: Dader werd veroordeelt maar in hoger beroep vrijgesproken voor de moord.
wel 8 maanden voor zwaar mishandelen van zijn vriendin
Hof spreekt man vrij van moord op gehandicapte

Mail naar:

Naam afzender
Email afzender

Opmerkingen
Annuleren Verstuur

--------------------------------------------------------------------------------

(Novum) - De 23-jarige Ersin M. is woensdag in hoger beroep vrijgesproken van de moord op een 36-jarige gehandicapte man uit Twello. Het gerechtshof in Arnhem acht niet bewezen dat hij betrokken is geweest bij de moord. De 23-jarige man moet wel acht maanden de gevangenis in voor zware mishandeling van zijn vriendin, diefstal, wapenbezit en het bezit van kinderporno. Het Openbaar Ministerie (OM) had veertien jaar cel geëist.

Ersin M., van Turkse komaf, werd tot veertien jaar cel veroordeeld door de rechtbank in Zutphen. Die achtte wel bewezen dat hij de moord op de gehandicapte Tonnie Bartels had gepleegd. Het slachtoffer werd in januari 2001 bij zijn ouderlijk huis neergestoken en overleed korte tijd later. Het OM zag in dat jaar onvoldoende bewijs om tot vervolging over te gaan. Nadat getuigen in 2004 voor M. belastende verklaringen aflegden, is de zaak heropend.

Het gerechtshof in Arnhem ziet de belastende verklaringen als onbetrouwbaar. Meerdere getuigen hebben verklaard een man in de buurt van de moordplek te hebben gezien, maar volgens de rechter staat niet onomstotelijk vast dat dit M. is geweest. En hoewel de gewonde Bartels kort voor zijn dood tegen zijn moeder had gezegd door een Turk te zijn gestoken, is volgens het hof ook hier niet vast komen te staan dat het om de 23-jarige man ging.

Advocaat David Moszkowicz, die net als zijn cliënt niet aanwezig was bij de uitspraak, liet een week geleden al doorschemeren te verwachten dat M. zou worden vrijgesproken van de moord. De raadsman zei dit nadat zijn cliënt in afwachting van de uitspraak werd vrijgelaten door het hof. Volgens de raadsman was dit zeker niet gebeurd als de rechter de Deventenaar had willen veroordelen voor de moord.

Het is nog niet bekend of het OM in cassatie gaat tegen de uitspraak.


Bron: http://binnenland.nieuws.nl/186115
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1155
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron