Roofmoord op Johan de Jong 18-Januari-2005

Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten, tegen de oorspronkelijke bevolking.
Forum rules
De PVV is dse enige partij die voor strenge straffen en gerechtigheid is.
De criminelen in de cel en wij veilig over straat in plaats van hoe het tegenwoordig gaat!

Roofmoord op Johan de Jong 18-Januari-2005

Postby Führer » Wed Dec 16, 2009 6:50 pm

LEEUWARDEN, dinsdag
Al 35 jaar kwam hij in het café als stamgast, als snotaap liep hij er al rond. Op 17 januari van dit jaar stond hij voor het eerst áchter de toog… als eigenaar. Johan de Jong (54) uit Leeuwarden had zijn baan als vertegenwoordiger gas- en elektromaterialen na twintig jaar vaarwel gezegd en kocht zijn geliefde stamcafé. Precies op de dag dat hij zijn bedrijfsauto inleverde bij zijn oude werkgever om daarna volledig als barman verder te gaan, werd de kroegbaas echter vermoord in zijn wijkcafé Nijlân.
De barman werd vermoord door drie Marokkaanse pubers (17, 18 en 19 jaar oud). Dat kwam pas aan het licht na wekenlang intensief recherchewerk. Eerst arresteerde de politie ten onrechte een neef van de vermoorde barman, een zwervende man met een drugsprobleem. Justitie en politie brachten het nieuws groot: ’Familielid gearresteerd wegens moord cafébaas’. De familie De Jong was gebroken: slachtoffer en dader in één familie. Het nieuws verscheen in alle landelijke media: ’Drugsverslaafde neef opgepakt voor moord op kastelein’.
Maar justitie bleek er gruwelijk naast te zitten. De neef – die regelmatig geld kwam bietsen bij het slachtoffer – was onschuldig.
De échte daders werden pas gepakt nadat justitie een beloning van 15.000 euro had uitgeloofd. Ditmaal zweeg justitie echter in alle talen over de herkomst van de daders.

Familieberaad
„Drie Marokkanen zijn nu gearresteerd, die eergisteren hebben bekend. Maar justitie zwijgt. Terwijl ze eerst van de daken riepen dat een gearresteerd familielid de dader was”, zegt een familielid, dat uit vrees voor Marokkaanse reacties niet met haar naam in de krant durft.
„We hebben familieberaad gehad, en menen dat we hier tegen moeten protesteren. Nu er Marokkanen achter de roofmoord blijken te zitten, zwijgt justitie. Zogenaamd omdat ze de privacy van verdachten niet mag schenden. Wat is dat voor een vreemde dubbele moraal?”

’Nog steeds denken mensen dat onze neef de dader is’

De drie Marokkaanse pubers – gemaskerd met bivakmutsen – staken een mes in de borst van de kroegbaas, die doodbloedde achter de biertap. En dat voor een paar bankbiljetjes uit de kassa. Een late gast die ’s avonds laat naar het café was gekomen om zijn loterijprijsje op te halen, werd bijkans dood geslagen.
De familie heeft bij het politiekorps opheldering geëist over de „merkwaardige gang van zaken”. „Het formele antwoord was: ’Ons beleid is géén details vrij te geven omtrent verdachten.’ Maar die jongens hebben inmiddels bekend, en zijn ook vaker met justitie in aanraking gekomen. De oudste arrestant wordt ook verdacht van verschillende straatroven. Ze komen uit het vriendengroepje rondom de Marokkaanse jongen Awa, die landelijk het nieuws haalde omdat hij zijn vriendinnetje in brand stak met terpentine, omdat ze zogenaamd een vakantievriendje had. Blijkbaar geldt het geheimhoudingsbeleid alleen als het buitenlanders betreft. Want toen mijn neef onterecht vast zat voor deze moord, mocht iedereen zijn achtergrond wél weten.”

De caféhouder, een gescheiden vader van drie zoons, had kort voor zijn dood gehoord dat hij opa zou worden. Een stamgast herinnert zich de vreugde: „Johan hoorde het vrijdag van zijn oudste zoon. Hij vond het prachtig. En nu dit. Het was beslist geen vechter. Als ik ’boe’ riep deinsde hij al drie meter achteruit.”
Het landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) pleitte recent voor het minder krampachtig omgaan met het vrijgeven van de etniciteit van verdachten. LBR-woordvoerder Jeroen Visser heeft begrip voor de familie, die eist dat justitie nu ook bekend maakt dat de moordenaars Marokkaanse jongeren waren. „Nu er volop over wordt gespeculeerd in Leeuwarden, kunnen justitie en politie er maar beter open en eerlijk over zijn. Als je dat doet, is de helft van Nederland opgelucht dat ze ’er eindelijk eens eerlijk over kunnen praten’. Dat biedt aanknopingspunten om in gesprek te gaan met de Marokkaanse gemeenschap. Juist als feiten worden verzwegen, werkt het averechts. Het is beter om te spreken op basis van feiten, want dan wordt duidelijk dat de Marokkaanse gemeenschap zich ook rot schaamt voor deze types.”

Geen uitspraken
Justitie in Leeuwarden weigert commentaar te geven. Een parketwoordvoerder laat een secretaresse terugbellen: „Ik geef eventjes door dat we geen uitspraken doen over de persoonlijke achtergronden van verdachten.”
De familie is verbijsterd over de houding van justitie. Cynisch klinkt het: „Het was ons dierbaar geweest, als ze óók zo terughoudend waren geweest toen onze neef vastzat. Want nog steeds denken mensen dat onze neef de dader is.”

Bron is:

http://www.leeuwarder-courant.nl/Index/ ... ww.leeuwar der-courant.nl%2FPagina%2F0%2C7103%2C23-1-2893-8746-2408041-1373--%2C00.html

http://www.opsporingverzocht.nl/resultaten.asp

http://www.leeuwarder-courant.nl/Index/ ... ww.leeuwar der-courant.nl%2FPagina%2F0%2C7103%2C23-1-2893-8746-2433495-1373--%2C00.html


http://www.blikopnieuws.nl/bericht_print/2654

http://www.leeuwardercourant.nl/Index/0 ... ww.leeuwar dercourant.nl%2FPagina%2F0%2C7103%2C23-1-2--2439346-1373--%2C00.html

Verdachte cafémoord mogelijk straatrover
LEEUWARDEN - De negentienjarige Leeuwarder die vrijdag is opgepakt voor de moord op kroegbaas Johan de Jong, wordt ook verdacht van verschillende straatroven in zijn woonplaats. Of de man wat loslaat tijdens het verhoor dat momenteel plaatsvindt, wil de politie niet zeggen. De man werd aangehouden dankzij tips na het programma 'Opsporing Verzocht'.
De jongeman wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de eigenaar van café Nijlân, Johan de Jong, in de nacht van 17 op 18 januari. De zoon van diens tweelingbroer, die aanvankelijk als verdachte werd opgepakt, is onlangs vrijgepleit van betrokkenheid bij de moord. De politie zoekt volgens een woordvoerder nog altijd ,,een of twee", verdachten.


Khali.


Bron: http://forums.marokko.nl/archive/index. ... 94231.html
Tot 15 jaar geëist wegens moord op horeca-exploitant
Van onze verslaggeefster Karin Sitalsing op 07 oktober '05, 00:00, bijgewerkt 15 januari '09, 16:43

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft donderdag celstraffen van vijftien, veertien en acht jaar geëist tegen drie mannen wegens betrokkenheid bij de gewelddadige dood van kroegbaas Johan de Jong (54) uit Leeuwarden.

De mannen, destijds 17, 18 en 19 jaar, trokken op 18 januari naar Café Nijlân in Leeuwarden met een hockeystick, een mes en een hamer om geld buit te maken. De enige klant kreeg harde klappen met de hockeystick en wist te vluchten. De toen 19-jarige verdachte El Houssine A. sprong op de bar en stak de kroegbaas in de halsstreek. Vervolgens maanden de mannen de bloedende uitbater de kassa te openen, waarna ze wegrenden met de kassalade. De kroegbaas overleed ter plaatse.

A., die de zwaarste eis kreeg, heeft zijn rol in de roof toegegeven, al houdt hij vol dat hij De Jong per ongeluk raakte. Getuigen verklaarden echter dat A. tegen hen gezegd had dat hij zijn slachtoffer hard gestoken had. De Jong had een steekwond van 16 centimeter.

De 18-jarige Redouan B. geeft toe dat hij bij de steekpartij was. De eveneens 18-jarige Bilal B. heeft bekend dat de overval zijn idee was. Alle verdachten zijnl eerder met justitie in aanraking geweest voor geweldsdelicten, veelal berovingen.

El Houssine A. kreeg bovenop de eis van vijftien jaar ook nog eens een eis van vier jaar voor deze berovingen, plus de ten uitvoerlegging van een eerdere voorwaardelijke straf van acht maanden.

Rechtbankvoorzitter Bert Dölle nam het El Houssine A. bijzonder kwalijk dat hij zeker tweemaal na de dood van De Jong betrokken was bij geweld. Officier van justitie Roelof de Graaf liet zwaar meewegen dat de mannen weloverwogen te werk gingen en de gevolgen dus hadden kunnen inschatten.

'Als je met zo'n snelheid op iemand afspringt met zo'n groot mes in je hand, kan het geen ongeluk zijn dat je hem raakt', aldus De Graaf. Ook rekent hij het alle verdachten zeer zwaar aan dat ze de kroegbaas bloedend de kassa lieten openen en niet 112 belden.

De jongens behoorden tot een 'vriendenkring' waar geweld en wapens heel gewoon waren. Was er geld nodig, dan werd er een 'OV-tje', een 'overvalletje' gepleegd. A. was in februari betrokken bij een gewelddadige overval in natuurgebied de Groene Ster bij Leeuwarden, 's nachts een homo-ontmoetingsplek. Hier werden geregeld homoseksuelen overvallen door groepen buitenlandse jongens in wisselende samenstelling.


http://www.volkskrant.nl/archief_gratis ... exploitant
User avatar
Führer
Site Admin
 
Posts: 1155
Joined: Thu Dec 03, 2009 4:32 am

Return to Moord en doodslag gepleegd door moordzuchtige immigranten. Lijst van slachtoffers allochtoon geweld.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron